Instagram
follow me on facebook
På svenska In English

Köpvillkor

 

1. Köp
Vid beställning träffas avtal om köp först när East Street Tattoo Supply bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse genereras automatiskt. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. East Street Tattoo Supply har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kund.

Vi kontrollerar varje ny kund som registrerar sig i webshopen, och har möjlighet att neka till hela eller delar av ditt köp om du inte jobbar på en tatueringsstudio, går som lärling, eller har ett registrerat företag eller en studio i ditt namn. Ett flertal produkter i vårt sortiment säljs ENBART till kunder som bevisligen arbetar professionellt med tatueringar.

Är du inte registrerad tatuerare, lärling eller jobbar i studio debiteras du en avgift på 500 kronor (s.k. scratcher-avgift) vid händelse att din order innehåller produkter du inte är berättigad att köpa. Vi  utesluter dessa produkter från ordern vid leverans och gör ett återköp på dem, minus scratcher-avgiften. Skulle denna summa addera upp till mindre än 500 kronor, debiteras du kvarstående belopp genom faktura.

2. Pris
Priserna exkluderar moms [momssats 25%, böcker 6%] Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som East Street Tattoo Supply inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.

 

3. Frakt
Vi skickar alltid med rekommenderad post via fraktbolaget DHL eller TNT för att försäkra att era varor kommer fram. Se till att alltid ange telefonnummer och korrekt adress vid beställning.

4. Betalningsvillkor

4.1 Kortbetalning
Betala med VISA eller MasterCard.

4.2 PayPal

4.3 Faktura

Kan ansökas om. Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 45 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 30 kr exkl moms.

5. Leveranser
Varor som finns i lager skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning. I de fall en vara måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara något längre, upp till 2 veckor. Dessa varor är märkta med beställningsvara eller om inte så upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Paketen levereras av TNT.

6. Leveransförseningar
Ibland uppstår leveransförseningar utom vår kontroll. Det kan t.ex. ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden.

7. Transportrisken
Tillsammans med våra fraktpartners står vi för transportrisken dvs. risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

8. Skadat gods
När du tar emot din vara är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Skulle emballaget och innehållet vara skadat så meddelar du detta till ditt postcenter eller direkt till transportören. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat. Vi är tacksamma om du meddelar oss snarast om det inträffar. Dock senast inom en vecka.

Ring 08- 580 80 350 eller maila oss på supply@eaststreet.se.

9. Ångerrätt och Öppet köp
Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Vid utnyttjande av Ångerrätt/ Öppet köp betalar kunden för frakten. Ångerrätt och Öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i omonterat, obrukat och oskadat skick. Om du får hem en vara som är felaktig eller felexpedierad, betalar vi givetvis returfrakten. Kontakta oss så kommer vi överens om hur ersättning för returen ska betalas till dig.

10. Reklamationer
Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt skall du kontakta oss via e-post eller telefon inom en vecka. Vi har telefontid mellan 09.00-18.00.

Telefonnr: 08-580 80 350.

Email: supply@eaststreet.se

Spara alltid emballage, originalkartong och betalningsbekräftelsen. Om du ska skicka tillbaka en skadad vara till oss gör du det enklast i det emballage och förpackning som den skickades ut i. East Street Tattoo Supply följer konsumentköplagen vilket innebär 36 månaders reklamationsrätt. Reklamationsrätten täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns i varan vid leverans. Detta gäller inte i de fall då vi ej kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat skadan själv. Vanligt slitage ersätts ej.

11. Återbetalningar
Återbetalningar sker till ditt bankkonto eller det sätt som kunden föreslår. Återbetalningen sker inom 5 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

12. Reservationer
Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

Force Majeur
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om Konsumentköplagen och Distansavtalslagen mm. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

GDPR
Vi sparar följande persondata om våra kunder: 

Kunder: Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer.
Beställningar: ip-adress, E-post, , Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter.


http://www.konsumentverket.se/

http://www.arn.se/

 
East Street Tattoo & Supply | Ölandsgatan 50 | SE-116 63 Stockholm | +46 (0) 8 580 803 50 supply@eaststreet.se